Örümcekler Hayat Kurtaracak

Share

Örümcek sezonu başladı. Sonbaharda evlerimize yerleşip kendilerine uygun gıda maddesi arayan örümcekler İrlanda’da yapılan bir araştırmaya göre korkulu rüyamız olmaktan çıkacak ve bizi bakterilerden koruyacak.

‘E koli’ gibi birçok bakteriyi yok eden örümcek zehri ileride tıbbi alanda kullanılabilecek. Konuyu İrlanda Galway Ulusal Üniversitesi Doktoru Michel Dugon açıklıyor:

“Bu örümceğin zehri bakterileri etkin biçimde yok ediyor. Bunu yaparken insan hücrelerine asla zarar vermiyor.”

Haşerelerin salgıladığı zehri araştırmak için kurulan laboratuvarda akreplerden deniz analarına birçok hayvan mercek altına alınıyor. Araştırma görevlileri ahtapottan birçok sürüngene zehirlerinin yapışkan dokusunu inceliyorlar.

Doktor Anne Marie Power tıbbi açıdan keşfi yorumladı:

“Birçok farklı hayvan da bu yolda kullanılabilir. Kıskaçlarıyla çeşitli yüzeylere tutunan bu haşereler, su altında da zehirli sıvılarını salgılayabiliyorlar. Sırf bunu yapabilmeleri bile onların zehirli sıvılarının ameliyatlarda rahatlıkla kullanılabilmesinin önünü açacak.”

Bu gelişmeler kanser gibi günümüz vebalarının tedavisinde umut ışığı olacak.

Euronews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...