Samsung da Kulaklık Girişini Kaldırabilir

Share

Apple’ın iPhone 7’de kaldırdığı kulaklık girişi, Samsung’un gelecekteki amiral gemilerinde olmayabilir! Peki Samsung’un yeni kulaklık giriş nasıl olacak?

16-10/05/samsung-galaxy-s8-vs-iphone-7.jpg

Apple’ın geçtiğimiz ay tanıttığı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazları ile birlikte 3.5 mm kulaklık girişini daha fazla kullanmayacağını gösterdi.

Fakat kullanıcılardan tepki çeken bu değişiklik, Apple’ın rakiplerinin ilgisi çekmiş gibi gözüküyor. Şirket içerisinden gelen sızıntılara göre Samsung, Galaxy S8’de 3.5 mm kulaklık girişini kaldırabilir!

Android dünyasında yaygınlaşan USB Type-C’nin nimetlerinden faydalanmayı amaçlayan Samsung, kulaklık çıkışı olarak da bu portu kullanmayı amaçlıyor.

İncelik konusunda avantaj sağlamayı hedefleyen Samsung, ayrıca yeni nesil USB Type-C ile birlikte daha iyi ses kalitesi de sunacak.

Eğer Samsung Galaxy S8’de 3.5 mm kulaklık girişi bulunmazsa, bu değişikliğe Android kullanıcılarının da yavaş yavaş alışması gerektiğini de söyleyebiliriz.

Sızıntıların gerçek olup olmadığını şubat ayında yapılan MWC etkinliğinde tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S8 resmi olarak tanıtılmadan önce göremeyeceğimiz kesin.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...