Shazam Lite Geliyor!

Share

Popüler müzik bulma uygulaması Shazam’ın, düşük donanıma sahip cihazlarda çalışması için özel hazırlanan Shazam Lite sürümü duyuruldu. Peki, Shazam Lite kullanıcılara neler sunuyor?

Shazam Lite Duyuruldu!

Her geçen gün büyümekte olan Android eko sisteminde tüm kullanıcılara ulaşmak isteyen Shazam, özel olarak tasarlanan Lite sürümünü bugün itibariyle duyurdu. Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde Facebook’ta Messenger Lite sürümününün duyurusunu gerçekleştirmişti.

Uygulamaların neden Lite sürümleri duyuruluyor? sorusunun cevabı ise çok basit. Geçtiğimiz yıllarda satın alınan telefonlar bu uygulamaları çalıştırmakta zorlandığı için, Lite sürüm ile bazı özelliklerden feragat edilerek kaynak tüketimi azaltılıyor ve böylece uygulama hafifletiliyor.

Shazam Lite Sadece Görevini Yapıyor!

Shazam Lite uygulamasında, ana sürümde yer alan otomatik shazam ve sosyal ağlar gibi özellikler yer almıyor. Sadece uygulamanın temel görevi olan müzik tanıma işlevini gerçekleştiren Shazam Lite, yaklaşık 1 MB boyutunda.

16-10/06/shazam-lite-1280x960.jpg

Shazam Lite’ın ana sürümünden bir diğer farkı ise 2G ağları ve yavaş internet bağlantıları için optimize edilmiş olması. Bu sayede internet bağlantısı yavaş olsa dahi, Shazam Lite sonucu size kısa süre içerisinde vermeyi başarıyor.

Shazam Lite, şu an için Hindistan, Vietnam, Endonezya, Filipinler ve Nijerya’da kullanıma sunulmuş durumda. Android 2.3 ve üzeri işletim sistemli cihazlar ile uyumlu olan uygulamayı, ülkemizde kullanmak henüz mümkün değil.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...