Minik Prens Neden Hep Şort Giyiyor?

Share

Minik Prens George’un kamuoyunun karşısına çıkarken sürekli şort giymesinin nedeni açıklandı. Prens George’un özellikle de sosyal olaylarda kamuoyunun karşısına çıkarken sürekli şort giymesinin nedeni “toplumsal kurallar” ya da bir başka deyişle “gelenekler”.

İngiliz gelenekleri ve giyim konusunda uzman olan William Hanson, Harper’s Bazaar dergisine yaptığı açıklamada “Üç yaşındaki Prens George’un giyimi konusunda geleneklerin sıkı sıkıya takip edildiğini, çünkü bu tarz giyimin toplumsal sınıfın bir göstergesi olduğunu” söyledi.

Hanson “Küçük bir çocuğa şort giydirilmesi tam bir İngiliz geleneği” diye konuştu. Çünkü her ne kadar modern zamanlarda değişmeye başlamış olsa bile giyim tarzı İngilizler için tam bir sınıf belirleyici.

Pantolonların yetişkinler için olduğunu söyleyen Hanson “Şortlar toplumsal sınıf ayrımının sessiz belirleyicisi. Prens George’un giydiği şortlar onun toplumun üst sınıflarına ait olduğunun işareti. Hiçbir kraliyet ailesi üyesi da ya aristokrat “taşralı” diye nitelendirilmek istemez. Kate Middleton bile”.

Wililam Hanson, muhtemelen Prens George’un sekiz yaşına kadar sık sık bu tür şortlar giyeceğini ondan sonra da pantolon giymeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...