Canan Karatay: Yoğurt En İyi Aşıdır

Share

Yoğurdun en iyi aşı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, Balıkesir’de düzenlenen ‘Yoğurdumu Kendim Yapıyorum’ etkinliğine katıldı ve yoğurt mayaladı.

Gömeç İlçesi’nde düzenlenen ‘Yoğurdumu Kendim Yapıyorum’ etkinliğinde yoğurt mayalayan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yoğurdun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve en iyi aşı olduğunu söyledi.

Geçen yıl ‘Çocuğuma Şeker Verme’ kampanyasını başlatan Prof.Dr. Canan Karatay öncülüğündeki Sağlıklı Yaşıyoruz Grubu, bu kez ‘Yoğurdumu Kendim Yapıyorum’ sloganıyla bir etkinlik düzenledi.

Prof. Karatay, Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş ve 20 kişilik ekip hep birlikte yoğurt mayaladı. Ev yoğurdunun çok önemli olduğunu anlatan Prof.Dr. Canan Karatay, şöyle dedi:

“Yoğurdu evde kendimiz yaptığımız zaman en doğal probiyotiktir. Bütün yaşlı, çocuk, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol yememiz lazım. Hayatı uzatır. Kafkasya’da uzun yaşarlar. Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir. En iyi aşıdır. Kış geliyor. Kendi yoğurdumuzu yapalım ve çocuklarımızı, hastalarımızı bunlarla besleyelim. Tok tutar kilo verdirir.”

DHA

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...