iPhone 7, iPhone SE’yi Geride Bıraktı

Share

Geçtiğimiz ay satışa çıkan Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin satış rakamları şimdiden iPhone SE’yi geride bıraktı. İşte iPhone modellerinin pazar payı.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, geçtiğimiz 7 Eylül tarihinde duyuruldu ve 16 Eylül tarihinde satışa çıktı. Henüz küresel olarak tüm ülkelerde Apple almak mümkün değil. Ancak buna rağmen satışlar oldukça iyi gidiyor.

iPhone modellerinin pazar payı

Localytics isimli analiz şirketinin Eylül 2016 için hazırladığı iPhone modellerinin pazar payı tablosunu aşağıda bulabilirsiniz. Rakamlar iPhone 7 için oldukça iyi görünüyor. iPhone 7, iPhone SE modelini geride bırakmış olsa da henüz önünde geride bırakması gereken çok model var.

iphone-modellerinin-pazar-payi-eylul-2016

Güncel rakamlara baktığımızda dünya genelindeki iPhone moellerinin %38.3’ünün iPhone 6 ve iPhone 6 Plus olduğunu görüyoruz. İkinci sırada ise %27.5 ile iPhone 6s ve iPhone 6s Plus yer alıyor. Üçüncü sırada %24.4’lük pay ile iPhone 5, 5s ve 5c yer alıyor. Sonrasında ise %3.7 ile iPhone 4 ile 4s bulunuyor.

Şimdi gelelim iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine. Henüz satışa çıkalı üç hafta olmuşken iPhone 7 modelleri tüm iPhone’lar içerisinde %3.6’lık bir paya sahip. iPhone SE ise %2.6 seviyesinde görünüyor.

Apple’ın yıl sonuna kadar 80-100 milyon arasında iPhone 7 satması bekleniyor. Eğer bu tahminde bir değişiklik olmazsa yıl sonunda iPhone 7’nin tüm iPhone modelleri arasındaki payının %10 olması bekleniyor. Son olarak Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin 14 Ekim tarihinde ülkemizde satışa çıkacağını hatırlatalım.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...