Peynirli ve Sebzeli Tart

Share

Malzemeler:

Hamuru için:
200 g tereyağı
200 g krem peynir
300 g un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz

İç harcı için:
200 g brokoli
200 g karnabahar
100 g çeri domates
12 siyah zeytin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
75 g otlu peynir
100 g çedar peyniri
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Tereyağı ve krem peyniri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur toparlanıp kıvam alıncaya kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. İç harcı için karnabahar ve brokoliyi çeri domateslerden biraz büyük olacak şekilde parçalara ayırın. Sebzelerin renklerinin birbirine karışmaması için ayrı tencerelerde tuzlu kaynar suda haşlayın.

Haşlanan sebzelerin suyunu süzüp soğumaları için kenara alın. çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve uzunlamasına ikiye kesin. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın.

Kalıbın tabanına yayın ve kenarlarından sarkan kısımları kesin. Üzerine sırasıyla sotelediğiniz soğan, brokoli, karnabahar, çeri domatesler ve zeytinleri ilave edin. Küçük parçalara böldüğünüz otlu peynir ve rendelenmiş çedar peynirini ekleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Lezzet/Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...