5’te 5: Modern Talking

Share

Kabul ediyoruz, eski zamanlara karşı büyük bir sempatimiz var. 80’li yıllar da bu sempatiden payına düşeni fazlasıyla alan bir zaman dilimi. Bize göre 80’li yıllar denilince, akla ilk olarak Modern Talking geliyor.

You’re My Heart, You’re My Soul‘ parçaları ile dünya listelerini kasıp kavuran grup, ‘bildiğimiz işi yapalım’ düşüncesinden yol çıkarak, klasikleşen ‘Modern Talking ritmi’ ile kısır döngüye giriyor. Zaten şarkılarının birbirine bu kadar çok benzemesi de bir hayli eleştiriliyor.

Modern Talking’i sevsek de bu eleştirilere hak vermemek olmaz. Mesela Brother Louie sandığımız şarkı, Cheri Cheri Lady çıktı bazı zamanlar. Ya da tam tersi… Şarkılar bir serinin devam filmlerini andırmıyor değil.

Buna rağmen Sezar’ın hakkı Sezar’a mottomuzu esas alıyoruz ve Modern Talking’in unutulmaz 5 şarkısını listeliyoruz. Hadi gelin birlikte dinleyelim:

5- You Can Win If You Want

4- No Face No Name No Number

3- Cheri Cheri Lady

2- Brother Louie

1- You’re My Heart, You’re My Soul

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...