Tarantino 70’lere Dönecek

Share

Kill Bill, Ucuz Roman, Soysuzlar Çetesi, Rezervuar Köpekleri gibi kült yapımlara imza atan Tarantino, geçtiğimiz günlerde Lyon’da düzenlenen Lumière Festivali’nde yeni projesi hakkında bilgi verdi.

Beyazperde’nin haberine göre projesinin tam olarak ne olacağına karar vermediğini belirten yönetmen, belki bir kitap, belki bir belgesel-film olacağını, belki de 6 bölümlük bir video serisi olacağını dile getirdi.

Tarantino, 4 yıldır 1970’ler dönemi ile ilgili araştırma içinde olduğunu, birçok kez de döneme olan hayranlığını ve tutkusunu dile getirdi. Dönemle ilgili sadece kitaplar, makaleler, incelemeler okuduğunu ve filmler izlediğini söyleyen usta yönetmen, Mark Harris’in “Pictures At A Revolution: Five Movies And The Birth Of The New Hollywood” adlı kitabının bu konuda onu etkileyen asıl şey olduğunu da ekledi.

Son olarak western ve tek mekân olarak geçen başarılı film The Hateful Eight ile sinemaseverlerle buluşan yönetmenin yeni projesi şimdilik gizemini koruyor.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...