32 GB’lık iPhone 7 Daha Mı Yavaş?

Share

Eğer iPhone 7’nin 32GB’lık en düşük depolama alanına sahip modelini satın alacaksanız, sizi tatsız bir sürpriz bekliyor.

Depolama alanı en küçük model olan 32GB’lık iPhone 7’yi satın aldığınızda, tek endişeniz depolama alanınızın tükenmesi olmayacak. Daha önce iddia olarak dile getirilse de, çeşitli kullanıcı testleri, 32GB’lık iPhone 7’nin yazma hızının daha geniş kapasiteli iPhone 7’lere göre çok daha yavaş olduğunu kanıtladı.

Testlerde kullanılan hız testi uygulamasına göre değişen yazma hızının 3x ile 8x arasında daha yavaş olduğu söyleniyor. Bu yavaşlığı en çok hissedeceğiniz yer ise filmler gibi büyük dosyaları aktarmak olacak.

Farklı iPhone 7 modellerini hız testine tabi tutan Unbox Therapy, Star Wars filmini bir Mac’ten 32GB’lık iPhone 7’ye kopyalama işleminin 256GB’lık modele kıyasla 1 dakika daha uzun sürdüğünü fark etti.

Aradaki fark çoğu zaman hissedilmeyebilir, ancak bu farkı aklınızda bulundurmak isteyebilirsiniz.

Peki yazma hızları arasındaki fark nereden kaynaklanıyor? Bunun nedeni Apple’ın 32GB’lık iPhone’larda farklı bir türde flash bellek kullanmış olması olabilir. Bunun yanında küçük boyutlu SSD sürücülerin, bir defada daha az paralel kanal kullandıklarından dolayı, daha yavaş çalıştığı biliniyor.

Ancak SSD’lerin çalışma biçimini hesaba katsak bile aradaki bu fark biraz büyük. Apple, konu hakkında şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Dahası yeni Google Pixel’de benzer bir durumun söz konusu olup olmadığı bilinmiyor. Sonuç olarak iPhone 7’nizle sıkça dosya aktarımı yapacaksanız, daha hızlı aktarım için geniş modelleri tercih etmek isteyebilirsiniz.

Hürriyet

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...