Facebook Ofisinde Trump Kavgası Çıktı

Share

Facebook çalışanları, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump yüzünden büyük bir tartışma yaşadı. Konuya, Zuckerberg müdahale etmek zorunda kaldı.

ABD başkanlık seçimlerinde, Hillary Clinton’ı küçük bir farkla takip eden ve Clinton cephesinde yapılacak bir hatanın ardından yeni başkan olma ihtimali çok yüksek görünen Trump’ın tepki çeken söylemleri, Facebook ofisinde çalışanların birbirine girmesine neden oldu.

Trump’ın konuşmalarındaki söylemin anayasadaki nefret söylemi suçu dahilinde değerlendirilmesini isteyen Facebook çalışanları, Trump’ın haberlerinin Facebook haber akışlarından çıkarılması gerektiğini savunuyorlar.

Müslümanların ve Hispaniklerin ABD’ye girişinin yasaklanması veya Hillary Clinton’a “iğrenç” yakıştırması yapmak gibi gaflarıyla medyada büyük tepki toplayan Trump’ın konuşmalarını Facebook’tan kaldırmak için, şirket içinde büyük tartışmalar yaşanıyor.

İstifa tehditleri başladı

Ancak ofis içinde bu konuda tartışan çalışanlar tam olarak bir sonuca varamayınca da devreye Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg girdi.

Ne kadar yanlış söylemler olduğu düşünülse de bir ABD başkan adayının sözlerini sansürlemenin demokratik seçimlerin sağlığı açısından doğru olmayacağını savunan Zuckerberg, Trump’ın konuşmalarının Facebook’ta kalmasına karar verdi.

Ancak bu karar tartışmaları sonlandırmadı. Bazı Facebook çalışanları şimdi istifa etmeye hazırlanıyor. İstifa kararı almasalar da çok sayıda diğer çalışanın da bu karar hakkında şikayet etmeye devam ettiği dile getiriliyor.

Diğer bir deyişle, Donald Trump daha başkan olmadan Facebook ofisini bombalamış durumda.

Facebook çalışanları da dahil olmak üzere, çok sayıda genç ve demokrat görüşlü ABD’linin, Trump’ın başkan olması halinde Kanada gibi ülkelere göç etme planı da bulunuyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...