Nintendo’nun Yeni Konsolu

Share

Nintendo yeni oyun konsolu Switch’i sonunda tanıttı. Dün yayınlanan 3 dakikalık video, uzun zamandır beklenen konsolun kullanımı hakkında oldukça detaylı bilgiler sunuyor. Video yayınlandığı andan bu yana Youtube’da en çok izlenen videolar listesinde ilk sıraya yerleşti.

Sabit ya da portatif olarak kullanılabiliyor

Tahmin edildiği gibi yeni konsol, hem evde sabit olarak hem de taşınabilir şekilde kullanılmak için tasarlanmış. Taşınabilir konsol CD yerine kendine özel bir kartuş kullanacak. Videoda bir adam, evde kullanılan konsolu yerinden çıkarıp kumanda kolunu konsolun iki yanına takıyor ve The Legend of Zelda oynamaya yolda devam ediyor.

Daha sonraki bir bölümde ise iki kumanda kolunun farklı kullanıcılar tarafından kullanıldığı bir kullanım şekli görüyoruz. Burada, mobil kullanım için tasarlanan konsolun, üzerindeki ekran kullanılarak, başka bir ekrana ihtiyaç duymadan kullanılabildiği görülüyor. Bir başka sahnede ise dört farklı oyuncu, iki kumanda kolunu bölüşerek Mario Kart oynuyor. Geçmişte üretilen kablosuz kumanda kolları da Switch ile uyumlu olarak kullanılabiliyor.

E-spor vurgusu

Videonun en etkileyici anlarından birisi de konsolun e-spor karşılaşması için kullanıldığı bölümdü. Burada iki farklı ekip, bir stadyumun dışında Splatoon adlı oyunu oynayarak hazırlık yaparken görülüyor. Daha sonra bu iki ekip sahnede yerini alıp konsolları yerine yerleştirerek aynı oyunu karşılıklı oynamaya başlıyor. Taşınabilir konsolun e-spor için kullanımı pek çok yeni kullanım alanı doğurabilir. Bu da Nintendo’nun ürettiği donanım için ileri görüşlü hamleler yaptığını gösteriyor.

Oyun şirketleri ile anlaşıldı

Nintendo’nun, daha önce NX olarak bilinen yeni konsolu Switch için çok farklı planları var. Şirket daha önce Wii ve Wii U adlı sıra dışı konsolları piyasaya sürmüş, tam olarak hedef kitlesini belirleyememiş olsa da bu konsollarla önemli başarılara imza atmıştı. Bu konsollar Nintendo’nun başarılı oyunlarına ev sahipliği yapmışsa da diğer büyük oyun şirketlerinin desteğini alamamıştı. Switch’in tanıtım videosunda ise bir Bethesda oyunu olan Skyrim görülüyor. Daha sonra Nintendo tarafından yayınlanan listeye göre EA, Activision, Ubisoft, Konami, Namco gibi pek çok büyük oyun üreticisi ile yeni konsol için anlaşma yapıldığı açıklandı.

Switch’in 2017’nin Mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Dünya Halleri, Verge

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...