Pizzanın sırrı ‘fırın’daymış!

Share

Evde pişirilen en lezzetli pizzaların bile, pizzacılardaki pizzalara benzemediğinden yakınırız hep. Pizzacraft, dünya genelinde pizza severlerin şikayet ettiği bu duruma çözüm getirmek için “ocak üstü hızlı pizza fırınını” (Pizzacraft Pizzeria Pronto Stovetop Pizza Oven) üretmiş. Çünkü evde yapılan pizzanın pizzacıdaki pizzaya benzememesi tamamen fırından kaynaklanıyormuş.

Olayın gizemi öyle zannettiğimiz gibi pizza hamurunda ya da sosunda saklı değilmiş. Pizza dükkanlarındaki fırınlar ise hem çok pahalı hem de evlerde yer ayıramayacağımız kadar büyük olduklarından Pizzacraft’ın ocak üstü pizza fırını, pizza severler için harika bir çözüm. Ürün herkesin evine sığabilecek kadar küçük ve Amazon’da 169.95 dolar fiyatla alıcı buluyor.

Ocak üstü hızlı pizza fırını tek defada 1 tane pizza pişirilebildiğinden özellikle öğrenciler ve bekarlar için çok pratik bir çözüm gibi görünüyor. Pişirme süresi kısa olduğundan kalabalık bir pizza partisi verebileceğiniz kadar sıkı bir performans sergileyebileceğini de unutmamak gerek.

Ocak üstü hızlı pizza fırını, 15 dakikalık bir genel ısınma süresinin ardından 316 ℃’ye çıkıyor ve o andan itibaren art arda pizza pişirme imkanı sunuyor. Başka bir deyişle 1 saatte toplam 7 pizza pişirme şansınız var.

Fırına bakınca “İçinde pizzadan başka neler pişirilebilir?” diye de aklından geçiriyor insan.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...