Çocukların Otomobil Çizimleri Gerçeğe Dönüştü

Share

Kore menşeli otomotiv üreticisi Hyundai, çocukların otomobil çizimlerini alıp gerçek anlamıyla çalışan modellere dönüştürdü.

Otomobil dünyası kendini otopilot, internete bağlanan araçlar ve bunun gibi teknolojik sıçramaların içinde yenilikçi teknolojileri kitlelere ulaştırırken, Hyundai geleceğin otomobil kullanıcılarına, onların elinden çıkacak tasarımlarla ulaşmak istedi. Ne de olsa yaratılan konsept çalışmalar ve fütüristik araç tasarımları yetişkinlerin elinden bugüne ait eserler olarak ortaya çıkıyor

Brilliant Kids Motor Show isimli projede çocuklara çağrıda bulunarak çizimlerini göndermeleri istenmiş. Böylece toplamda çocukların imzasını taşıyan 7.300 tasarım gönderildi. Hyundai de bu çalışmalar arasından 15 çocuk tasarımcının işini seçerek gerçek araçlara dönüştürdü. Üretilen araçlar ise çocukların yer aldığı Brilliant Kids Motor Show etkinliğinde sergilendi.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...