Hyundai i10 (2017) Lansmanı

Share

Geçtiğimiz ay makyajlandığı duyurulan minik Hyundai modeli i10’un lansmanı, Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında yaptığı törenle yapıldı. Araçların tanıtıldığı organizasyon sonrasında i10’ları İstanbul’a götürme görevi de basın mensuplarındaydı.

Fabrika turunun ardından yapılan tanıtımda ile defa inceleme şansı bulduğumuz makyajlı i10, teknik anlamda önceki araçla aynı. Bunun yanında yeni yüzüyle kolayca tanınabilen otomobilin LED gündüz farları yeniden şekillendirilen ön panjurun üst köşelerine alınmış. Eskiden sadece 1.2 litre hacimli motorla birlikte alınabilen LED gündüz farları artık bütün araçlarda standart donanımda.

Yeni ön tamponun alt köşelerinde küçültülen sis farları dikkat çekerken Elantra’ya göndermeler yapan bu bölümde fonksiyonel hava girişleri görev yapıyor. Yan bölümde bir yenilik sunmayan otomobilin arka bölümünde, kenarları koyulaştırılmış stoplar, orta bölümü siyah plastikle sunulan yeni tampon ve yuvarlak sis farları dikkat çekiyor.

İç mekanda çift renk sunmaya devam eden otomobilde bu renklerin arasına kırmızı da eklenmiş. Önceden Go! paketinde sunulan elektrikli sunroof makyajlı modellerde de alınabilirken direksiyon simidinin deri kaplanması lüks hissini artırmış. Güvenlik donanımına ön çarpışma uyarısı, şeritte kalma uyarısı ve 6 hava yastığı eklenen araçta statik viraj farları, Apple CarPlay, Android Auto ve dokunmatik ekrana sahip navigasyon da bulunuyor. Arka park sensörleri de donanıma eklenirken bu fonksiyonun düğmesi el freni kolunun yanına yerleştirilmiş.

Motor ve şanzıman seçeneklerinde bir değişiklik bulunmayan i10’un İzmit-İstanbul arasında sürme şansı bulduğum modeli 1.2 litre hacimli benzinli motor ve 4 ileri vitesli otomatik şanzımana sahipti. Bu aracın makyaj öncesi seçeneklerinin testine buradan ulaşabilirsiniz.

Fiyatları 40.000 TL’nin hemen altından başlayıp 55.800 TL’ye kadar ulaşan makyajlı i10’da 7 yıl/80.000 km garanti de alınabiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...