Şimdi ‘Akreplerin’ Zamanı!

Share

Akrep burçlarının doğum ayında, onları daha yakından tanıyoruz…

Astrolojide 8. burç olan Akrep ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Akrep enerjisi, barındırdığı güç ve mücadele olgusuyla dönüşümü getirir. Bu dönüşümü gerçekleştirmek üzere kendini ruhen öldürüp yeniden yaratabilen burçtur. Bununla bağlantılı olaraktır ki pek çok Akrep burcunun hayatında ölümle ilgili hikaye ve temalar önemli yer tutar.

Akrep sabit bir burçtur. Dolayısıyla tutarlı, derin ve dayanıklı bir mücadele verir, hırslı ve azimlidir, yolundan kolay kolay dönmez, sabırlı ve yılmaz bir savaşçıdır. Pek çok Akrep’in hayatında biten bölümler ve sıfırdan başlayan dönemler görürürüz. Akrep dönüştürmek için dünyaya gelmiştir. Cesur bir savaşçıdır ancak savaş yöntemi doğrudan ve görünür şekilde değil, çok daha derin, karmaşık, gizemli ancak etkili bir yöntemdir. Dönüşüm arzusu ve mücadele gücü onu zaman içinde yıpratabilir ancak aynı oranda güçlendirir de.

Akrep’in tutkuları, sezgileri oldukça kayda değerdir. Hemen hiçbir şeyi unutmazlar ve içlerinde biriktirirler. Akrep’in öfkesi derin ve zarar verici olabilir. Zira hemen hızlıca tepki vermekten kaçınır, verdiği zaman ise hem kendini hem etrafını sarsabilir. Affetmesi zor olan bir burçtur, çünkü aslında küsmek veya kesip atmak için epeyce ve yeterince sabır gösterir. Ancak bir kez karar verdiğinde onu yolundan döndürmek zordur, çok beklemiştir çünkü.

Gizemli, çetrefilli, karanlık ve kapalı görünen şeylere karşı özel bir merakı vardır. Merak duygusu ise çok derin ve katmanlıdır. Onu ilgilendiği, takibe aldığı bir konu veya yoldan döndürmek çok zordur. Çok iyi sır tutar, ona söyledikleriniz onda gizli ve kapalı kalır. Bu özelliğiyle gerçek bir sırdaş ve dost olabilir. Son derece güvenilir ve sadık bir burçtur, sahiplendiği ve inandığı şeyi sonuna kadar savunur ve korur.

Görünüm olarak sessiz ve sakin dururlar ancak gözleri ve bakışları etkileyicidir, bu da onların gizemini ve cazibesini artıran bir unsurdur.

Araştırmak ve sorgulamaktan kaçınmazlar, konsantrasyonları yüksektir. İyi bir mali analist, finansçı olabilirler, zira güvenilir ve ketum yönleriyle başkalarının parasını idare etme konusunda oldukça iyidirler. Akrep’lere uygun meslekler kimyagerlik, detektiflik, doktorluk, mühendislik, psikiyatristlik, psikologluk, güvenlik işleri, bankacılık ve finans olabilir.

Ünlü Akrep’ler: Leonardo di Caprio, Matthew McConaughey, Katy Perry, Julia Roberts, Sophie Marceau, Grace Kelly, Demi Moore, Aishwarya Rai, Ryan Gosling, Gerard Butler, Joaquin Phoenix, Charles Manson, Anne Hathaway, Kendall Jenner, Ryan Reynolds.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...