Hobbit Ülkenin Ekonomisini Kalkındırdı

Share

İngiliz yazar J. R. R. Tolkien’ın beyazperdeye üçleme olarak aktarılan The Hobbit kitabı, Yeni Zelanda ekonomisinin itici gücü oldu. 2012 ile 2014 yılları arasında vizyona giren filmdeki Hobbit halkının gündelik yaşamını anlatan sahneler yeşil doğası ile bilien Yeni Zelanda’da çekilmişti.

Yeni Zelanda’nın dün açıklanan yurtdışı gelir listesinin birinci sırasında turizm yer alırken, ülkeye gelen turistlerin yüzde 16’sı Hobbit sayesinde Yeni Zelanda’ya ilgi duymaya başladı. Ülkenin turizm geliri son iki yıldır ortalama yüzde 20 artarken, turizm her zaman Yeni Zelanda’nın ana yurtdışı gelir kaynağı değildi.

29 milyon koyun ve 10 milyon da inek bulunan 4.3 milyon nüfuslü ülkede, büyükbaş hayvancılık yıllarca ana gelir kalemi olmuştu. Ancak, üçleme ile kendine has doğasını tüm dünyaya doğru şekilde tanıtan Yeni Zelanda, doğayı korumanın karşılığını da alıyor.

Turistlerin çoğu Çin, Avustralya ve ABD’den geliyor.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...