Kadınlar ve Erkekler Alkol Tüketiminde Yarışıyor

Share

Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen 68 araştırma, kadınların alkol tüketimi konusunda erkeklerle arayı kapattıklarını gösterdi.

New South Wales Üniversitesi’ne bağlı Ulusal Uyuşturucu ve Alkol Araştırma Merkezi tarafından 1891 ile 2014 yılları arasında kadın ve erkeklerin alkol tüketme alışkanlıklarına ilişkin yapılan 68 araştırmanın sonuçları BMJ Open dergisinde yayınlandı. Alkol tüketimi, sorunlu alkol tüketimi ve alkol kaynaklı zarar kategorilerinin ele alındığı araştırma, kadınların bu konuda erkeklerle benzer ölçülerde alkol kullandığını gösterdi.

‘TÜKETİMDE KADIN-ERKEK ARASINDAKİ AÇIK KAPANDI’

Araştırmaya ilişkin makalede şu ifadeler yer aldı: “Tarih boyunca erkekler alkol istismarı konusunda daha fazla yatkınlık gösterdi. Ancak zamanla cinsiyet açısından 3 kategoride oluşan fark azaldı. 1900’lü yılların başında erkekler alkol tüketimine kadınlara kıyasla yüzde 2.2 oranında, sorunlu alkol tüketimine yüzde 3.0 oranında, alkol kaynaklı zarar görme konusunda yüzde 3.6 oranında daha yatkındı. 1900’lü yılların sonunda ise bu oranlar sırasıyla 1.1, 1.2 ve 1.3’e düştü. Bu sonuçlar alkol tüketimi konusunda kadın ve erkekler arasındaki açığın giderek kapandığını gösteriyor.”

‘DÜŞÜK FİYAT VE ERİŞEBİLİRLİK TÜKETİMİ KOLAYLAŞTIRDI’

Araştırmada bu durumun nedeni belirtilmese de, The Guardian gazetesi olayın pazarlamadan kaynaklandığını ifade etti. Gazeteye göre, düşük fiyatlar ve erişebilirlik gündelik alkol tüketimini kolaylaştırdı, ayrıca bazı markaların doğrudan kadınları hedef kitle olarak belirlemesi de bu duruma etki etti.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...