Erkekler eski defterleri bir türlü kapatamıyor

Share

Bir araştırmaya göre, erkekler sevgililerinden ayrıldıkları için kadınlara kıyasla çok daha fazla pişmanlık duyuyor. Avustralya’da yapılan bir araştırma, kadın ve erkeklerin ‘eski sevgili’ye bakışındaki farklılıkları ortaya koydu.

535 kişinin katıldığı araştırmaya göre, sevgililerini terk eden erkeklerin yüzde 36’sı hemen sonrasında pişmanlık duyuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 50’si, ihtimal dahilinde olsa eski sevgilileriyle barışacaklarını söyledi. Hatta katılımcıların yüzde 48’i, böyle bir barışma için karşı tarafa yalvardığını da itiraf etti.

‘Eski Sevgiliye Dönmek Kolay’

Öte yandan, erkeklerin eski sevgililerini unutmakta biraz daha zorlandığı da ortaya çıktı. Araştırmaya göre, sevgililerinden ayrılan erkeklerin yüzde 36’sı bu kararlarından ötürü pişman olduğunu söyledi. Buna karşılık, sevgililerini terk ettikten sonra pişmanlık duyan kadınların oranı yüzde 28’de kaldı.

Daily Mail gazetesine konuşan Psikolog Salama Marine, ‘Eski sevgiliye dönmenin kolay olduğunu’ söylese de;”Yine de bunu yapmak acı verici olabilir ve kendinize duyduğunuz saygıyı azaltabilir. Ayrılık sonrası dönemdeyse bunun tam tersini yapmanız, kendinize saygı göstermeniz ve egonuzu güçlendirmeye çalışmanız gerekir” dedi.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...