Kuşlar Filmininin Yıldızından Alfred Hitchcock’a Cinsel Taciz Suçlaması

Share

Sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alan 1963 yapımı Kuşlar filmin yıldızı Tippi Hedren, yönetmen Alfred Hitchcock’un kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

Tippi Hedren

Tippi Hedren, Hitchcock’un filmin çekimleri sırasında limuzinde kendisine saldırdığını ve onu öpmeye çalıştığını öne sürdü.

Yaşadıklarını “korkunç” olarak nitelendiren 86 yaşındaki Hedren, anılarını anlattığı “Tippi: A Memoir” adlı otobiyografisinde Hitchcock’u öpmeyi reddettikten sonra yönetmenin kendisini kariyerini bitirmekle tehdit ettiğini de yazdı.

Hedren, yaşadıklarını bu bugüne kadar anlatmamasına gerekçe olarak ise o dönem cinsel tacizin dikkate alınmamasını ve Hitchcock’un Hollywood için kendisinden daha değerli olmasını gösterdi.

‘Başka roller almamı engelledi’

Alfred Hitchcock ve Tippi Hedren

Tippi Hedren ayrıca Hitchcock’un Universal Film Stüdyosu kendisini Oscar Ödüllerine aday göstermek istediği zaman araya girip buna izin vermediğini ve başka roller almasını engellediğini de iddia etti.

Kuşlar filminde saldırıya uğradığı sahnede de yönetmenin gerçek kuşlarla gerçek bir saldırı yaratmasının psikolojisini bozduğundan bahseden Hedren, Hitchcock için, “Kariyerimi mahvetmiş olabilir ama ona asla hayatımı mahvetme şansı vermedim” dedi.

BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...