Cadılar Bayramı’nı Drakula’nın Şatosunda Geçirdiler

Share

Kanadalı iki kardeş, Cadılar Bayramı’nı Romanya’da Kont Drakula’nın kalesi olarak bilinen Bran Şatosu’nda geçirdi. Böylece 70 yıl sonra ilk kez şatoda gece kalan birileri oldu.

Kanadalı Tami Varma ve kardeşi Robin, internet üzerinden konaklama hizmeti sağlayan Airbnb şirketinin 88 bin kişi arasında yaptığı yarışmayı kazanarak Romanya’nın Bran bölgesindeki 14. yüzyıldan kalma Bran Şatosu’nda konaklama fırsatını yakaladı.

Bran Şatosu'nda kalan Varma kardeşler

Klasik bir at arabası ile şatoya gelen konuklar, Drakula karakterini yaratan yazar Bram Stoker’ın yeğeninin torunu olan Dacre Stoker tarafından karşılandı. Geceyi geçirmeden önce kalacakları şatoyu gezip, romanda geçen yemeklerden yiyen Varma kardeşler, kadife kaplamalı tabutlarda uyudu.

Bran Şatosu'nda kalan Varma kardeşler

Böylece 70 yıl sonra ilk kez birileri Drakula’nın şatosunda geceyi geçirmiş oldu.

Bran Şatosu'nda kalan Varma kardeşler

Kanadalı Varma kardeşlerin dedesinin İngiliz gotik edebiyatı uzmanı Devendra P. Varma olduğu ve kaleyi 1971’de ziyaret ettiği açıklandı. Bram Stoker’ın 1897 tarihli ‘Dracula’ adlı romanının ve yarattığı vampir Kont Drakula karakterinin ilham kaynağı tarihte ‘Kazıklı Voyvoda’ olarak anılan Voyvoda 3. Vlad Tepeş’tir.

Bran Şatosu'nda kalan Varma kardeşler

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...