Sosyal medya için ‘kahve zamanı’

Share

Önceden keyif için birer kahve yapar, sohbet ederken içerdik. Ayaküstü içilen kahvelerdi, yanında envai çeşit tatlı yoktu; ama keyif eşliğinde içilirdi. Şimdilerde sosyal medyayı kavuran, ‘çılgın konsept’ mantığı ile sunulan kahveler gibi değildi yani. Her şey daha basitti.

Artık devir ‘göstermelik’ devri… Üzeri şekilli köpüklü kahvenin yanına kruvasanlar, renk renk makaronlar, cupcake’ler dizmek icap ediyor. Farklı açılardan onlarca fotoğraf çekiliyor. Sonrasında ise yeni sorunlar ortaya çıkıyor: Peki ama hangi filtreyi koymalı, fotoğrafı neresinden kırpmalı? Sticker ya da çerçeve eklemeli mi? Dahası sosyal medyada paylaşırken fotoğrafın altına hangi notu düşmeli?

Biz telefonumuzla uğraşırken kahve buz gibi oldu. Ama mühim değil; yeter ki paylaşımımız güzel olsun. Bol bol beğeni alsın. Bir değil bin kahve feda olsun(!)…

Sosyal medya ve kahve ilişkisi şimdilerde böyle ne yazık ki. Kimilerine göre eğlenceli olabilir ama bizim için kahve içmek doyasıya bir zevkten ibarettir. Dumanı tüten bir kahveyi sanal beğenilere değişmek bize göre değil.

Bırakın elinizdeki telefonları; kahvenizi için, karşınızdaki kişiye kulak verin. Filtresiz anlar yaşayın, kahvenin mis gibi kokusunu içinize çekin. Hayat böyle daha güzel…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...