Ünlü Korku Filmlerinin Kilden Afişleri

Share

İngiliz tasarımcı Lizzie Campbell, Clay Disarray ismi altında ünlü korku filmlerini baştan yaratıyor.

Korku sineması, diğer pek çok türe göre daha kalıcı duygular aktarma gücüne sahip. Macera veya romantik komedi gibi türlerden bir adım önde olan korku filmleri, yoğun ve derin hisleri tetiklediği için böylesine temel bir farklılaşma yaratabiliyor. İz bırakan korku filmleri kimi zaman bir replik kimi zaman da bir afişle kendini yeniden yaşatabiliyor.

İngiliz tasarımcı Lizzie Campbell, korku filmleri dahil olmak üzere popüler kültürün pek çok noktasına kilden dokunuşlar yapıyor. Polimer kille hazırladığı bu afişler hem geriden bıraktığımız Cadılar Bayramı’nı kutlarken hem de eskimeyen korku filmlerine yeni bir görüntü daha kazandırıyor. Clay Disarray ismi altında yürüttüğü çalışmaları arasında korku filmleri dışında bilim kurgu yapımları, televizyon dizileri ve bağımsız sinemayı da çalışma olarak benimsiyor.

Daha önce de Stephanie Davidson ünlü korku filmindeki kadınların GIF’ini hazırlamış, Baboon Creation ise geçtiğimiz yıl Ekim ayı boyunca her gün bir korku filmi karakterini GIF’leştirmişti.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...