Doğru mesajlaşma teknikleri

Share

Ayrılıkların yüzde 56’sı dijital ortamlarda gerçekleşiyor. Sevgili olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinizi düşündüğünüz anda, yanlış mesajlarla onu kendinizden uzaklaştırmayın. Nasıl, ne sıklıkla ve ne zaman mesaj atmak doğru; bu konuda adım adım ilerlemekte fayda var.

İlk Mesaj Kaygısı
Biz kadınlar bazen aceleci davranıp, olayları hızlandırabiliyoruz. Oysa sürekli telefonu kontrol etmeyi bırakıp, ilk mesajı atma işini karşı tarafa bırakmak gerekiyor. Yeterince sabrettiğinizi düşünüyorsanız ona “Geçen akşam harikaydı, bunu bir ara tekrarlanmalıyız” gibi eğlenceli ve rahat mesajlar atabilirsiniz. Başlangıçta durmadan onu düşündüğünüzü hissettirmek itici gelebilir.

İşi Ağırdan Alın
Onun size attığından daha fazla mesaj atmak, sürekli onun ne yaptığını öğrenmeye çalışıyormuşsunuz izlenimi yaratabilir. Olayı abartıp sadece “Hey” gibi kısa mesajlar da umutsuz gözükebilir. Bu yüzden mesaj atmak için bir sebebiniz olmalı, sebebiniz yoksa bir sebep yaratın! Ortak arkadaşlarınızı devreye sokun veya çok gitmek istediği restoranda yer bulduğunuzu söyleyin. Onunla iletişime geçmek için kabul edilebilir bir neden sizi meraklı gibi göstermekten kurtarır.

Fazla Emoji Yersiz
Mesajların vazgeçilmezi haline gelen emojileri, kız arkadaşlarınıza saklamakta fayda var. Devamlı gülen, ağlayan, gözlerini kapatan maymun ifadeleri ciddiyetsiz olduğunuz algısına yola açabilir. İtici görünmemek için emojili konuşma aşaması için biraz bekleyin.

Zamanı Geldiyse Cesur Olun
Belli aşamaları geçtiyseniz, üstü kapalı şekilde “Günün nasıl geçti” demek yerine açık olun. Onu akşam bir şeyler içmeye davet edin veya akşamüstü kahvesi için sözleşin. Böylelikle kendi eğlence anlayışınızın sinyallerini vermiş olacaksınız. Söz konusu kişiyle artık birlikte olduğunuz kesinleştiyse “Seni tekrar görmek için sabırsızlanıyorum” gibi içten ve motive edici mesajlar atabilirsiniz.

Olacak Gibi Değil
Eğer sadece bir kez görüştüğünüz kişiyle daha fazla mesajlaşmanın anlamı olmadığını düşünüyorsanız, kibar bir dille ona yoğun olduğunuzu ve arkadaş olarak devam etmeyi tercih ettiğinizi söyleyebilirsiniz. Tabii bir kereden fazla görüştüğünüz birisi için biraz daha içerikli bir mesaj hazırlamak gerekiyor. Gerekçenizi kısaca özetleyip doğru insanı bulmasını temenni ederek konuyu tatlı dille bitirebilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...