Yapay Zeka Oyun Oyunuyor

Share

Google’ın yapay zeka ekibi DeepMind, geliştirdikleri teknolojiye video oyun oynatmaya başladı. DeepMind, kullandığı bu yöntem ile geliştirdikleri yapay zekanın günlük hayat içerisindeki problemleri çözebilme kabiliyeti kazanabileceğine inanıyor.

Google’ın yapay zeka geliştirici ekibi DeepMind, yapay zekasını eğitmek ve geliştirebilmek için oyunlardan yaralanmaya başladı. İlerleyen zamanda birçok alanda kullanılması hedeflenen yapay zeka her geçen gün daha iyi bir boyuta taşınıyor.

Google’ın bu ekibi, geliştirdikleri yapay zekanın karar verme ve stratejik düşünebilme yeteneği kazanabilmesi için video oyun yöntemini denemeye kara verdiler. DeepMind ekibi kullandığı bu yöntem ile geliştirdikleri yapay zekanın günlük hayat içerisindeki problemleri çözebilme kabiliyeti kazanabileceğine inanıyor.

Lakin bilim kurgu ve fantastik filmlerde görmeye alışık olduğumuz sahneler bu gibi testler gündeme geldikçe acaba gerçeğe mi dönüşüyor sorusu da akıllara getiriyor. Çünkü her geçen gün gelişen yapay zeka savaş oyunları oynayarak geleceğin tehlikeli savaşçıları olma ihtimalleri akılları kurcalıyor.

Neyse ki oyunlarda şimdilik, daha önce Atari oyunlarında kullanıla algoritmalar kullanılıyor. Yani yapay zeka şimdilik öğrenme aşamasının çok başında.

İHM

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...