Eşini Başka Erkekle Basan Penguen Terör Estirdi

Share

National Geographic, hayvanlar alemindeki en ‘kanlı’ kavgalardan birini ekranlarına taşıdı. Kuzey Kutbu’nda yapılan çekimlerde kameraya yakalanan bir erkek penguen, yuvasına geldiğinde eşini başka bir erkek penguenle yakalayınca ortalığı savaş alanına çevirdi.

Hayvanlar alemi az kalsın bir aşk cinayetine sahne olacaktı. National Geographic televizyonunda yayınlanan ve penguenler aleminin pek de alışık olmadığımız bir yüzünü gösteren videoda bir erkek penguen yuvasına geldiğinde dişisini başka bir erkek penguenle birlikte yakalarken görülüyor. Bunun ardından deliye dönen ve ‘yuva yıkmaya çalışan’ akranına saldıran erkek penguen birden ortalığı kan gölüne çeviriyor. Özellikle sert ve kemikli kanatlarıyla birbirine vuran penguenlerin kavgası çok şiddetli geçiyor.

ÇABALARI BİR İŞE YARAMADI

Videonun devamında yuvanın içine kaçan rakibini kovalayan penguen ise daha sonra çaresizce yenilgiyi kabul etmek zorunda kalıyor. Çünkü intikam çabaları boşan çıkan penguenin eşi diğer erkek pengueni tercih ediyor ve birlikte yuvadan ayrılıyorlar.

Sputnik

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...