15 Temmuz Bilgi Yarışması Oldu

Share

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent’te cep telefonu uygulamaları üzerine çalışan girişimci Ahmet Akkök, 15 Temmuz darbe girişimini insanlara anlatmak için iOS ve android işletim sistemlerinde kullanılabilen yarışması uygulaması hazırladı.

Ekip, resmi kaynaklardan alınan sorularla bir bilgi yarışması hazırladı. 120 sorunun 6 seviyede yanıtlandığı ‘15 Temmuz Bilgi Yarışması’ uygulaması iki ay önce hizmete sunuldu. FARKLI

Farklı Dillere Çevrilecek
iOS ve Android işletim sistemi için hazırladıkları uygulamanın Windows çalışmalarını sürdüren ekip, darbe girişimini dünyaya anlatmak için soruları farklı dillere çevirerek daha çok kullanıcıya ulaşabilmeyi hedefliyor.

‘Apple ve Google ile Bazı Sorunlar Yaşadık’

TÜBİTAK desteğiyle cep telefonu uygulamaları üzerine çalışan girişimci Akkök, uygulamanın yapımı aşamasında Apple ve Google ile bazı sorunlar yaşadıklarını belirterek şunları anlattı: “Öncelikle Google, uygulamamızdaki ’15 Temmuz’ ismini istemedi. Biz o yüzden Google’deki ismini ‘Demokrasi Günü Bilgi Yarışması’ yaptık. Apple’da ise ’15 Temmuz Bilgi Yarışması’ adı altında çıktı fakat FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in geçtiği bir isme itiraz ettiler. Sonunda biz de o ismi kaldırdık, baş harflerini yazarak kısalttık.”   Akkök, kazanç beklentileri olmadığını ancak darbe girişimini anlatmak için uygulamayı farklı dillere de çevireceklerini zira bunun vatani bir görev olduğunu sözlerine ekledi.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...