Apple, Yenilenmiş iPhone Satışına Başladı!

Share

Apple, Amerika’da online mağazası üzerinden Refurbished yani yenilenmiş iPhone satışına başladı. Peki, yenilenmiş cihazların satışı ülkemizde yapılacak mı?

Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple, Amazon gibi alışveriş sitelerinde Certified Refurbished etiketi ile yenilenmiş cihazlarının satışına uzun süredir devam ediyor.

Online mağaza tarafında ise yenilenmiş cihazların satışını ilk defa 2007 yılında gerçekleştiren Apple, uzun bir sürenin ardından yenilenmiş cihaz satışına tekrar başladı.

Yenilenmiş iPhone modelleri yüzde 15 daha ucuz!

Amerika’da yaşayan kullanıcılar için yenilenmiş cihaz satışına online mağazası üzerinden başlayan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini yüzde 15 daha ucuza satın alma imkanı sunuyor.

Örnek vermek gerekirse, mağaza üzerinde 549 dolar fiyat etiketine sahip olan iPhone 6s Plus’ın yenilenmiş versiyonu 449 dolara satılıyor.

16-11/09/screenshot_6.jpg

Apple’ın 1 yıl garanti ile satışa sunduğu yenilenmiş iPhone’ları, genel anlamda arızası giderildikten sonra fabrikada kasası ve bataryası değişen ve SIM kart kilidinin yer almadığı cihazlar olarak tanımlayabiliriz.

Apple, yenilenmiş cihazları ülkemizde satacak mı?

Apple’ın bu konuda bilinen bir çalışması bulunmuyor ancak son dönemde ülkemizin popüler alışveriş sitelerinde yenilenmiş cihaz satışına başlanması, Cupertino merkezli teknoloji şirketinin ilerleyen günlerde bu sektörde bende varım diyebileceğini kanıtlıyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...