Dünya Yapay Zeka İçin Hazır Değil

Share

Web Summit çatısı altında organize edilen Venture konferansı, yüzlerce üst düzey yatırımcıyı bir araya getiriyor. Portekiz Başbakanı tarafından açılış konuşması yapılan Venture’a 500 yatırımcı katıldı. Bir günlüğüne dünyanın dört bir yanından risk sermayedarları, özel sermaye fon sahibi ve melek yatırımcılar bir araya geldi.

Venture boyunca Web Summit tarafından 224 yatırımcıyla yüz yüze yapılan anketin sonucunda katılımcıların %53’ü yapay zekanın milyonlarca iş gücünü yok etmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Yatırımcıların %93’ü ise hükümetlerin yapay zekanın iş gücü üzerindeki etkisine hazır olmadığı görüşünde.

Ankete katılanların %82’si Brexit’in Avrupa ekonomisine zarar verdiği, %77’si ise İngiliz girişimlerin doğrudan zarar gördüğü kanaatinde.

Anket sonuçlarındaki sürpriz sonuç ise en az inovasyon yapan büyük teknoloji markası sorusunda ortaya çıktı. %39’un görüşüne göre Apple inovasyondan en uzak büyük teknoloji markası.

ABD başkanlık seçimleri sorularında ise, %94’ün Clinton’a oy vereceği sonucu çıkarken %89 Trump’ın başkan olacağını tahmin etti.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...