Evlenme teklifi almak ister miydiniz?

Share

“Bir gün mutlaka evleneceğim, hayatımın erkeğini de buldum ama karşımdaki bu isteksiz erkeği evliliğe nasıl ikna edeceğimi bilemiyorum” mu diyorsunuz?

DÜĞÜNLERLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEYİN
Eğer sokakta yürürken yanınızdan bir gelin arabasının geçtiğini görürseniz sanki hiç görmemiş gibi davranın ve ayağınızdakiler parmak arası terlik olsa bile ayakkabınızla meşgulmüş gibi yapın. Veya beraber izlediğiniz filmde düğün sahnesi varsa, o anda esnemeye başlayın. Arkadaşlarınızdan biri nişanlansa bile, bunun konusunu ona açmayın. Beraber bir düğüne gittiğinizde, yemeğin gelmesinin ne kadar uzun sürdüğünü, yemeklerin çok kötü olduğunu ve müziklerin de çok zevksiz olduğunu söyleyin. Sonunda eve geldiğinizde ise ona “Bana böyle bir şey yaşatmayacağına söz ver” deyin.

KIZ ARKADAŞLARINIZLA TATİLE ÇIKIN
Bir sevgiliniz olduğunda her tatilinizi beraber geçirmeniz gerektiğini kim söylemiş? Siz özgür bir kadınsınız ve kız arkadaşlarınızla tatile çıkmanıza kimse karışamaz. Tatilde hava kötü olsa da, çok kötü bir otelde kalıp her gece onu ne kadar özlediğinizi düşünseniz de, erkek arkadaşınız bunları öğrenmemeli, tam tersine her gece arkadaşlarınızla çılgınca eğlendiğinizi düşünmesi çok daha iyi.

AİLENİZLE TANIŞMASINI İSTEMEYİN
Bu gerçekleştiyse bile tekrar görüşmelerini ondan talep etmeyin. Bu, onun eninde sonunda yapacağı bir şey değil, hak edeceği bir şey olmalı. Onu yılbaşında eve çağırmak yerine özel günleri akrabaları ile geçirmesini ve ertesi gün buluşmayı önerin. Ondan asla sizi ve küçük yeğeninizi hayvanat bahçesine götürmesini istemeyin. Yakınlarınızın doğum günü kutlaması olduğunda yalnız gidin. Ona sizinle gelmesi için ısrarcı olmayın.

Neden onu davet etmediğinizi sorduğunda “Aslında davetliydin ama seni sıkıntıdan kurtardım” diye kaçamak bir cevap verin. Bu, onu çileden çıkaracağı kadar etkileyecektir de. Sizin için gerçekten yoğun hisler besliyorsa, hayatının sonuna kadar birlikte olmanızı istemekten başka çaresi kalmayacak.

AYNI EVDE YAŞAMAYIN
Bu, evlenmek için ana kuraldır. Size bir şey ifade etmese ve hatta içinde saç kurutma makineniz ve kıyafetlerinizin olduğu bir çantayla dolaşmanız gerekse bile bu kuralı gözardı etmeyin. Zaten aynı evde yaşıyorsanız ve hayalini kurduğunuz halde size teklifte bulunmuyorsa, o evden ayrılın. Artık kızmaya başlayan ailenizi bahane edip oradan hızla uzaklaşabilirsiniz. Eşyalarınızın çoğunu alın. Beraber yaşamak, ne kadar sıkı bir diyet yapsanız da kocaman bir popoya sahip olmanıza benzer.Sorunsuz olması çok küçük bir olasılık. Kendinizi kandırmayın.

UYGUN ZAMANI BEKLEYİN
Onunla bir hafta beraber kalmak için bahane yaratın. Evine yerleşin ve ona bir melek gibi davranın. Onu öpücüklere boğun, sevdiği yemekleri yapın ve yanına abur cubur eklemeyi de ihmal etmeyin. Seksi ipek geceliğinizin altına yüksek topuklu stilettolarınızı giyin, kremalı bir tatlı hazırlayın ve maçı izlemenizin sakıncasının olup olmadığını sorun. Bu, sadece bir hafta sürmeli ve asla vazgeçmemelisiniz.

Sekizinci gün eşyalarınızı toplayın, buzdolabını boşaltın ve görebileceği bir yere “Her şey çok güzeldi. Hafta sonu görüşürüz” yazılı bir not bırakın. Bu ayrılığa en fazla bir ay dayanabilecektir. Rol yapmaktan hoşlanmayabilirsiniz ama bir de şöyle düşünün; evlenince çok fazla baskı altında kalıp sıkılacağından korkan sevgiliniz rahat tavırlarınızdan etkilenecek ve neden olmasın diyecektir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...