Spor Bakanı: EURO 2024’ün En Kuvvetli Adayıyız

Share

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2024) düzenlemek için diğer aday Almanya’dan daha şanslı olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfının organize ettiği ve Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Futbol Zirvesi’nde konuşan Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben, “Sayın Cumhurbaşkanım, siyasete başladığınız günden itibaren, spora, sporcuya ve futbola verdiğiniz destekten dolayı, başbakanlık göreviniz içinde bizzat şahit olduğum, sporcuya, insanlara ve sporun gelişimine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin EURO 2024’ü düzenlemeye aday olduğunu hatırlatan Kılıç, “Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) adaydır. Sayın Cumhurbaşkanım, başbakanlığınız döneminde başlattığınız tesisleşme hamlesiyle şu anda 30 stadyumun inşası bitmiş olacak. Ülkemizin ulaşım, konaklama altyapısı, misafirperverliği ve sizlerin çizdiği vizyondaki ilerlemeyle EURO 2024’ün en kuvvetli adayıyız. Rakibimiz Almanya ancak daha önceki yıllarda Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmış olmasından dolayı Türkiye’nin şansı daha fazla. Türk misafirperverliğini, ülkesine gelen yabancı misafirlere gösterdiği ev sahipliğini tüm dünyaya bir kere daha gösterme ve haykırma gücümüz olacak. Buna inanıyoruz.” diye konuştu.

T24

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...