Stresinizi Sarılarak Atın!

Share

Panvel Pharmacies için hazırlanan reklam filmi, uzun süreli bir sarılma sonucu salgılanan oksitosin hormonunun stresi nasıl azalttığını bir deneyle ortaya koyuyor.

Oksitosin; annelikle, aileyle, bağ kurmakla, cinsellikle ilgisi olan bir “sosyal” hormon. Bu hormon salgılandığında vücut stresten arınıyor, rahatlıyor, huzur buluyor. Bu sevimli hormonumuz doğum sırasında ya da emzirirken salgılandığı gibi çok daha kolay bir yolla da üretilebiliyor: Sarılarak, dokunarak.

İşte Brezilya’daki Panvel Pharmacies için Escala reklam ajansı tarafından hazırlanan yeni reklam filmi de bu fizyolojik gerçekten yola çıkıyor. Arkadaşlar, aileler ve yakınlar arası sarılmaların ortalama süresi 3 saniye civarı. Oysa bu süre 20’lere çıktığında Oksitosin devreye giriyor vücut huzur hissetmeye başlıyor. Bu reklam filmi de bunu ufak bir deneyle gösteriyor.

Bazıları yabancı, bazıları eş, dost, ahbap insanlara normalden biraz daha uzun sarılmaları söyleniyor ve bu sırada kalp atışları ölçülüyor. Sarılma uzadıkça kalp atışlarının yavaşladığı gözlemlenirken deneye katılanların sonradan verdiği geri dönüşler de bunu destekliyor. İnsanlar sarılma devam ettikçe rahatlama hissettiklerini, sakinleştiklerini söylüyorlar.

#slowhug hashtagiyle yayınlanan filmin ana fikri, stresten arınmanın en basit yolunun uzun uzun sarılmak olduğu.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...