‘Americano’ Gitti, ‘Rusiano’ Geldi

Share

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in tavsiyesi üzerine Yekaterinburg kentindeki bir bar, Americano kahvesinin adını menüsünde Rusiano olarak değiştirdi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, dün Avrasya Hükümetlerarası Komisyonu toplantısında Americano kahvesinin adını Rusiano olarak değiştirilmesini teklif etti. Medvedev’in teklifi, Yekaterinburg’daki bir bar tarafından çok vakit geçirmeden uygulanmaya başlandı.

Ogonyok isimli bar Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Barımız Americano’nun adının Rusiano olarak değiştirilmesini isteyen Başbakan’ın teklifini dinleyenlerin ilki oldu. Menümüzde siyasi olarak yanlış olan ifadelerin tamamını, Rus ve vatansever olanlarıyla değiştirdik” ifadeleri kullanıldı.

Bar ayrıca menüsünde ‘Jack Daniels’ viskisini ‘Jora Denisov, ‘American Honey’ viskisini ‘Tatlı Rusya’, ‘New York bifteği’ yemeğini Voronej, ‘Lynchburg Lemonade’ kokteylini de ‘Saratov limonatası’ olarak değiştirdi.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...