Kulaklık nasıl temizlenir?

Share

İşe giderken, işte çalışırken ya da egzersiz sırasında…Kulaklıklar her an her aktivitede hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Aynı zamanda, kulaklık kullanımı ile kulaklarımıza birçok mikrobu da davet etmiş oluyoruz. Dahası, ortak kullanıldığı taktirde bakterilerin insandan insana bulaşması da söz konusu.

Hatta, kirli kulaklıklar yolu ile kulak enfeksiyonu oluşması bile mümkün. Bu tehlikeden korunmak için kulaklığını sürekli olarak temiz tutman lazım. Biz de senin için kulaklık temizlemenin en pratik yollarını araştırdık.

Kulaklık nasıl temizlenir?

1- Tozunu al

Kulaklık, kulak yolundaki sıcaklığı arttırır. Sıcaklık artışı meydana geldiği zaman kulakta daha fazla kir ve yağ birikimi oluşur. Bu etkenler egzersiz ile birleştiğinde ise bakteriler hızla yayılmaya başlar. Kuru bir diş fırçası yardımı ile kulaklığının metal kısmının üzerindeki ve oluşan çatlaklardaki kirleri alabilirsin. Diş fırçası yerine kulak çöpü de kullanabilirsin.

2- Bezle sil

İlk adımın ardından, bir miktar sabunu ya da deterjanı su ile karıştırıp bir püskürtme şişesinin içine koy. Ilık su daha fazla işe yarayacaktır. Karışımı bir pamuk ya da bez üzerine püskürt ve kulaklığını bu bezle sil. Kullandığın bezin yan da pamuğun fazla su barındırmadığından emin ol. Nemli olması yeterli. Aksi taktirde, kulaklığına zarar verebilirsin. Ayrıca, sabun meselesini de abartmaman lazım. Fazla sabun, kulaklık üzerinde tortular bırakabilir.

3- Silikonu ayır

Eğer kulaklık silikonu kullanıyorsan, bu parçayı ayır. Kulaklık silikonu su ve sabun ile yıkanabilir.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...