Türkiye İngilizce’de Yine Sınıfta Kaldı!

Share

Küresel olarak ülkelerin İngilizce seviyesini ortaya koymasıyla ilgi toplayan EF English Proficiency (EPI), 2016 İngilizce Yeterlilik Endeksi’ni açıkladı. Türkiye yine listenin sonlarında yer alarak, İngilizce konusunda sınıfta kaldı.

Dünya çapında EF’nin sınavlarına giren 950 bin kişinin sonuçlarına göre, 2016’da Türkiye’nin durumu şöyle:

Türkiye, 72 ülke arasında 51’inci sırada. Bu sıralama, Türkiye’yi ‘turuncu’, yani ‘çok düşük’ kategorisine yerleştiriyor.

Türkiye, İngilizce yeterliliği açısından 26 Avrupa ülkesi arasında 25’inci sırada.

Türkiye’de sınava girenler arasında tutulan istatistiklere göre, İngilizce yeterliliği Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde Ege ve İç Anadolu’ya kıyasla daha düşük.

Türkiye’de kadınların İngilizce yeterliliği erkeklere kıyasla daha yüksek.

İller arasındaysa, İngilizce’nin en iyi konuşulduğu yer Ankara çıkarken, onu sırasıyla İstanbul, İzmir, Adana-Mersin, Bursa ve Antalya izledi.

EN İYİ 10 ÜLKE

EF’nin istatistiklerine göre en iyi İngilizce konuşulan ilk 10 ülke şöyle:

1- Hollanda

2- Danimarka

3- İsveç

4- Norveç

5- Finlandiya

6- Singapur

7- Lüksemburg

8- Avusturya

9- Almanya

10- Polonya

EN KÖTÜ 10 ÜLKE

İngilizce’nin en kötü konuşulduğu 10 ülkeyse, El Salvador, Umman, Koveyt, Moğolistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Kamboçya, Laos, Libya ve Irak olarak sıralandı

TÜRKİYE’NİN YILLARA GÖRE İNGİLİZCE KARNESİ

‘İngilizce Yeterlilik Endeksi’ (English Proficiency Index) 2011 yılından bu yana her yıl, İngilizce dil eğitimi kuruluşu ‘Education First’ (EF) tarafından hazırlanıyor. İşte 2011’den bu yanan Türkiye’nin durumu…

2011’de, 44 ülke arasında 43. oldu.

2012’de, 52 ülke içinde 31. oldu.

2013’te, 60 ülke arasında 41. sıradaydı.

2014’te, 63 ülke içinde 47. sırada yer aldı ve Avrupa genelinde ise sonuncu oldu.

2015’te, 70 ülke içinde 50. sırada yer aldı.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...