Hollywood’un Yeni Jönü: Sam Claflin

Share

Senden Önce Ben filmindeki Will Traynor karakteriyle bizi kendine aşık eden Claflin, son dönemin aranan oyuncularından biri haline geldi. Hollywood’un yeni jönüyle tanışmaya hazır mısınız?

OYUNCULUĞA BAŞLAMADAN ÖNCE
Çocukken oyuncu olmayı hiç düşünmedi. O zamanlar profesyonel futbol oyuncusuydu. Ancak 16 yaşında geçirdiği sakatlık yüzünden bir daha sahalara geri dönemedi. Lisede sahne sanatları eğitimi aldı. Costessey Lisesi’ndeki bir öğretmeni oyunculuk yeteneğini fark ederek onu bu alanda teşvik etti.

Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde üç yıllık oyunculuk eğitimi aldı. Ancak mezun olduktan sonra uzun süre iş bulamadı ve girdiği tüm seçmelerde reddedildi.

OYUNCULUK KARİYERİ
Onu ekranda ilk defa 2010 yılında The Pillars of the Earth dizisiyle gördük. Sonrasında özgeçmişine Any Human Heart ve Busby Babes gibi yapımları eklese de asıl çıkışı Karayip Korsanları ve Açlık Oyunları filmleriyle oldu.

Son olarak kendisini Game of Thrones’un güzel yıldızı Emilia Clarke ile kamera karşısına geçtiği Senden Önce Ben filminde izledik.

ÖZEL HAYATI
Claflin, 2013 yılında kendisi gibi oyuncu ve How Not To Live Your Life dizisiyle tanınan Laura Haddock ile evlendi. Çiftin tanışma hikayesini öğrendiğimizde etkilendik:

“Bir rolün seçmesi için görüşmeye gittim. Laura da oradaydı. Onu gördüğüm anda aradığım kişi olduğunu anladım. Şaka yapmıyorum. Gerçekten öyle oldu. O an rolü alıp almadığım umrumda bile değildi. Seçmeden çıkınca menajerimi aradım ve ‘Ben aşık oldum’ dedim. Menajerim seçmelerin nasıl gittiğini sorup duruyordu. ‘Hayır, anlamıyorsun. Az önce evleneceğim kadınla tanıştım’ dedim. O akşam bir partiye gittim. Arkadaşlarımla sabaha kadar eğlendik. Eve gitmek için sabah ilk metroya bindim, kapılar açıldı ve işte, Laura tekrar karşımdaydı. O gün bugündür her beş saniyede bir ona daha derinden, daha fazla aşık oluyorum.”

İlk görüşte aşk masalına inanır mısınız bilmiyoruz ama Laura ve Sam çifti kendi peri masalını yazmaya devam ediyor. Çiftin geçtiğimiz Aralık ayında bebekleri oldu.

TAM ADI: Samuel George Claflin.
DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Ipswich, Birleşik Krallık, 27 Haziran 1986.
ONU NEREDEN TANIYORUZ: Açlık Oyunları ve Senden Önce Ben filmlerinden.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...