Zeki İnsanlar Yalnızlığı Seviyor

Share

Londra Ekonomi Okulu ve Singapur İşletme Üniversitesi’nin ortak araştırmasına göre, yalnız vakit geçirmeyi sevmek veya hissetmemek zekâ ve evrimle ilgili. 15 bin genç üzerinde yapılan araştırma, yalnızlıktan hoşlanan kişilerin daha zeki olduğunu ortaya koydu.

Independent’da yer alan habere göre, bu durumun evrim süreciyle bağlantılı olması yüksek ihtimal; zira araştırmacılar şu sonuca vardı: Zeki insanlar modern dünyada çevreye daha kolay uyum sağlıyor; atalarımızın aksine, gıda ve sığınak bulmak için başkalarıyla yakın ilişkiler kurmaya ihtiyaç duymuyor.

Araştırma, zeki insanların arkadaşlarıyla daha fazla geçirmek zorunda kalınca daha az mutlu hissettiklerini de ortaya koydu.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...