Apple, iPhone Üretimini ABD’ye Mi Taşıyor?

Share

ABD’de yeni başkanın belirlenmesi ile birlikte firmalar büyük değişiklikler için hazırlık yapmaya başladı. Bunlardan birisi de Apple’ın, üretimi kendi ülkesine taşımak istemesi.

Apple, iPhone üretimini ABD'ye mi taşıyor?

ABD’nin yeni başkanı olan Donald Trump, seçim öncesi Virginia’daki Liberty Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada, Apple’ın başta iPhone olmak üzere tüm ürünlerini ABD sınırları içinde üretmesini sağlamak için çalışacağı vaadinde bulunmuştu.

Trump’un seçimleri kazanmasının ardından Apple’ın doğrudan harekete geçtiğine yönelik iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Apple, Foxconn ve Pegatron ile görüşmeye başladı!

Japon gazetesi The Nikkei’ye göre Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple, üretim hattını ABD’ye taşımayı planlıyor ve bu konuda üretim kısmında uzun süredir iş ortağı olan Foxconn ve Pegatron’dan yardım istedi. Foxconn’dan olumlu yanıt gelirken, Pegatron’un yüksek maliyet nedeniyle firmayı geri çevirdiği belirtiliyor.

16-11/19/130911-iphone_5c_build-4.jpg

Apple’ın parça tedarikçilerinin büyük çoğunluğunun zaten Asya’da yer aldığını belirten yetkililer, üretimin ABD’ye taşınması ile birlikte maliyetlerin neredeyse yüzde 50 oranında artacağını ifade ediyorlar.

Tabi, her zaman olduğu gibi Apple cephesinden konu hakkında bir açıklama yapılmış değil. Bu nedenle konunun Trump’un tam olarak göreve başlamasının ve Apple’ın gerekli araştırmaları tamamlamasının ardından netleşmesi bekleniyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...