Lebron James’den Örnek Davranış

Share

NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers forması giyen yıldız basketbolcu LeBron James geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte Muhammed Ali sergisine bağış yapacağını açıkladı.

Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti olan Washington’da eylül ayında Smithsonian Afrikalı Amerikalılar Tarihi ve Kültürü Ulusal Müzesi’nde açılacak olan Muhammed Ali sergisine LeBron James tam 2.5 milyon dolar bağışlayacak.

Konu hakkında konuşan James: ”Her sporcu ırk ve cinsiyet fark etmeden Muhammed Ali’ye bir teşekkür borçludur. Bıraktığı miras her kuşak tarafından saygı görmeyi hak ediyor. Aynı ulustan olduğumuz bu figürün tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı çok onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

LeBron James dışında daha önce basketbol efsanesi Michael Jordan da sergiye beş milyon dolar bağışlayacağını duyurmuştu.

“Muhammed Ali: Değişim için bir güç” adıyla açılacak sergiyle birlikte ziyaretçiler Ali’nin sporda kullandığı eşyaları ve kültürel hayatını da yakından görme fırsatı bulacak.

Trendbasket

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...