Leonard Cohen Ölünce ‘Hallelujah’ Değerlendi!

Share

Leonard Cohen’in orijinal versiyonuyla bir türlü popülerleşmeyen eseri, ölümünden sonra ‘değer’lendi.

İki hafta önce hayatını kaybeden efsane ozan Leonard Cohen’in, “Hallelujah” eseri, yazıldığı günden beridir ilk kez Hot 100 listesine girdi!

'Hallelujah' İlk Kez Hot 100 İçinde!

Cohen’in 1984 yılında yayınladığı Various Positions albümünde yer alan ve orijinal versiyonuyla şimdiye dek hiç ilgi görmemiş olan “Hallelujah”, ilk kez bu hafta Hot 100 listesine 59 numaradan girdi; sanatçının ölümünden bu yana 33 bin kez indirildi, 3.8 milyon kez dinlendi.

Billboard’un verilerine göre, bu şimdiye dek Cohen’in orijinal versiyonun ilk kez Hot 100 içine girmesiyken; daha önce şarkının 2010 yılında Justin Timberlake, Matt Morris ve Charlie Sexton’ın MTV’nin ‘Hope for Haiti’ için yaptıkları versiyonu, listeye 13. sıradan girmişti.

Jeff Buckley’ın ünlü cover’ı da dahil olmak üzere, “Hallelujah”ın çeşitli müzisyenler tarafından yapılan cover’ları daha önce listede yer almıştı.

Bu hafta ise Cohen’in orijinal “Hallelujah”sının yanı sıra, Pentatonix tarafından yapılan bir a cappella versiyonu da aynı listenin 56. sırasında, Cohen’in üç sıra üstünde kendine yer buldu.

Ayrıca bu hafta, Billboard 200’ın Top 10 listesinde Leonard Cohen’in ölümünden kısa süre önce piyasaya çıkardığı yeni albümü You Want It Darker ile aynı adlı şarkısı da yer aldı.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...