Eski Fotoğrafları Dijital Albüme Taşımanın Vakti​ Geldi

Share

Google, yayınladığı Photo Scan isimli uygulamayla analog fotoğrafları kusursuz şekilde dijitale aktarıyor.

Google’ın geliştiriciler konferansı I/O 2015’te duyurduğu ve o günden bugüne kullananların hayatında önemli bir yer kazanan Google Photos’u destekleyici bir uygulama yayınlandı. Google Photos, fotoğraf arşivinizi mobil ve masaüstü ortamlardan alıp dijital olarak saklıyor ve makine öğrenme sayesinde kişi ve mekanlara göre sıralayabiliyor. Aynı zamanda kimlik, tekne, kedi gibi sıradan anahtar kelimelerle de arama yapabiliyor.

Google, 15 Kasım’da Photos’la uyumlu olarak çalışan bağımsız bir uygulama yayınladı. Photo Scan, analog fotoğrafları saklı kaldığı kutulardan ve kuytu dolaplarda çıkarıp kusursuz bir tarama gerçekleştiriyor. Daha önceden tarayıcı kullanarak analog fotoğrafları dijitalleştiriliyordu. Fakat bu da oldukça zahmetli ve yorucu bir duruma dönüşebiliyordu.

Photo Scan uygulaması, analog fotoğrafın kenarlarını algılıyor ve sonrasında belirttiği 4 köşeden tarama yapmamızı istiyor. Ardından fotoğraf dijitale aktarılıyor. Böyle olunca da fotoğrafın kalitesinden ödün vermemiş oluyor. Tarama işlemi bittiğindeyse, Google Photos kullanıyorsanız otomatik olarak taranmış fotoğrafları oraya aktarıyor, şayet kullanmıyorsanız telefonunuza kaydediyor. Photo Scan’i App Store ve Play Store’dan indirebilirsiniz.

Daha önce de Photo Scan’in yaptığını yapabilen Photomyne ve Unfade gibi uygulamalar geliştirilmişti. Fakat Photo Scan’in arkasında Google’ın olması durumu biraz değiştiriyor. Unutmadan, analog fotoğrafın fotoğrafı çekilde dijitale aktarılmış olmuyor. Sadece fotoğrafı çekilmiş oluyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...