Gölgelerle Anlam Kazanan İllüstrasyonlar

Share

Belçikalı sanatçı Vincent Bal, eşyaların doğal olarak yarattığı gölgeyi minik çizimleriyle birleştirerek anlamlı hale getiriyor.

Belçikalı film yapımcısı, çizer ve iş erteleme üstadı Vincent Bal, tam zamanlı iş olarak gördüğü bu üç unvan ile yaratıcı işler ortaya çıkarıyor. Fakat Instagram hesabındaki çalışmalar, can sıkıntısının doğru kanalize edildiğinde ne kadar güçlü bir faktör olduğunu gösteriyor.

Güneş’in yarattığı gölgeleri kullanarak çizimler yapıyor. Gündelik eşyaların içinde sakladığı o büyüden faydalanan Bal bir ampülün içindeki telleri merdiven, bir bardağı ise parlak dişli bir yüz olarak kullanabiliyor. Gerçekliği yorumladığı şekliyle yaşayan Vincent Bal, çalışmalarının baskıları Etsy üzerinden satıyor.

Vincent Bal’ı Instagram ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...