Güney Amerika’nın İlk Elektrikli Arabası: Sero Electric

Share

Karbondioksit salınımının yükselmesi nedeniyle meydana gelen küresel ısınma her geçen gün etkisini artırmaya devam ederken, teknoloji yeni çözümler sunmayı sürdürüyor. Güney Amerika’da ilk kez Sero Electric isimli elektrikli bir araba üretildi.

Sputnik’e konuşan projenin lideri Pablo Naya “Sero Electric 12 pesoluk (79 sent) bir maliyetle 100 kilometre gidebiliyor. Sıradan otomobiller ise aynı mesafe için 200 peso (12.98 dolar) maliyet gerektiriyor. Bu bağlamda araç yalnızca ekolojik anlamda değil, ekonomik anlamda da faydalı” dedi.

Aracın Özellikleri Neler?

İki kişilik olarak tasarlanan Sera Electric, bataryaları olmadan 350 kilogram ağırlığında. Üç modeli bulunan aracın fiyatları ise 12 bin ilâ 15 bin dolar arasında değişiyor. Naya’ya göre, otomobilin 70 kilometre kadar bir mesafeyi gidebilecek kadar şarj olabilmesi için de büyük şarj istasyonları değil, sıradan prizler yeterli olabiliyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...