Çarpışmadan Kaçan Bovling Topu

Share

Volkswagen’in Şehir İçi Acil Frenleme Fonksiyonu, bir bovling salonunda elektromanyetik alanlar kullanılarak yapılan bir çalışmayla tanıtıldı.

Saatte 30 km’den düşük hızla giderken öndeki araç, engel veya kişiye çarpmayı engellemek için otomatik olarak devreye girerek frenleme sağlayan Volkswagen Şehir içi Acil Frenleme Fonksiyonu; AlmapBBDO tarafından hazırlanan bir gerilla reklam çalışmasıyla tanıtıldı.

Güvenlik gibi teknik ya da sıkıcı olabilecek bir konuyu eğlenceli bir şekilde anlatmayı seçen Volkswagen ve AlmapBBDO, bunu yapabilmek için Sao Paulo’daki insanların eğlenmeye gittiği yerlerden birini seçiyor: Bir bovling salonu. Acil frenleme fonksiyonun temel ilkeleri o bovling salonunda gerçekleştirilen bir düzenleme aracılığıyla taklit ediliyor. Bovling salonundaki oyun hatlarından birinin altına gizli bir elektromanyetik bir kaplama yerleştiriliyor. O hattaki toplara da mıknatıs gizleniyor. Mekanizmaysa uzaktan kontrol ediliyor.

Tüm bu düzenek insanların bir türlü bovling oynayamamasını sağlıyor. Lobutlara yaklaşan toplar lobutları deviremeden tam önündeki çizgide duruyor. Hangi top, kim tarafından atılırsa atılsın toplar çizgiyi geçemiyor. Başta ne olup bittiğini çözemeyen oyuncular salondaki televizyonlarda Volkswagen’in acil fren özelliğini tanıtan bir reklam filmi dönmeye başlayınca olayı çözüyorlar ve gülmeye başlıyorlar. Üstelik de 1 saatlik ücretsiz (ve de mıknatıssız) oyun hakkı kazanıyorlar.

Sonuç: 1200’den fazla kişi mekanda doğrudan reklamla etkileşime giriyor. Daha sonrasında videonun da yüklenmesiyle birlikte binlerce kişi internet üzerinden çalışmayı izliyor. Volkswagen web sitesindeki trafik artarken, Volkswagen bayilerini ziyaret edenlerde konuya dair ilginin yoğunlaştığı da gözlemleniyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...