Hogwarts’ın Kütüphanesini Gezmek İster Misiniz?

Share

Harry Potter’ın büyülü evrenine beyazperdede yolculuk yapanlar bilir: Yüksek tavanları, cilt cilt kitapları, etrafında uçuşan baykuşlar ve sırlarıyla Hogwarts kütüphanesi başlı başına bir karakterdir!

Gözünüzde canlandı mı? Canlanmadıysa da, güzel bir haberimiz var: Harry Potter’daki kütüphane sahnelerinde kullanılan Oxford’daki Bodleian Kütüphanesi’ni, artık 360 derecelik bir video deneyimiyle oturduğunuz yerden gezebilmeniz mümkün!

Kütüphanenin Duke Humfrey’s adlı bölümü, filmdeki sahnelerden size tanıdık gelecek. 1488‘de inşa edilen bu bölüm, 1598‘de Sör Thomaas Bodley tarafından yenilenmiş.

Ülkedeki tarihi kütüphaneleri 360 derecelik panoramik çekimlerle ölümsüzleştirmeyi amaçlayan The Telegraph’ın rehber Vanessa Corrick’le yaptığı projenin ilk durağı da Bodleian olmuş. Kütüphaneyi gezerken gözleriniz bir köşede Harry ve Hermione’yi ararsa şaşırmayın diyor, sizi tarihle popüler kültürü buluşturan bu deneyime davet ediyoruz.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...