Michael Schumacher 45 Kiloya Düştü İddiası

Share

Kayak yaparken başını taşa çarpan ve 3 yıldır hayat mücadelesine devam eden Michael Schumacher, 45 kiloya kadar düştü. Ailesi, tedavi masrafları nedeniyle bazı mülkleri satmaya başladı.

Kayak yapan küçük kızını korumak için İsviçre’de Alp Dağları’nda 2013 yılında büyük bir kaza geçirerek başını kayaya çarpan Schumacher, bitkisel hayata girdi.

Kaza üzerinden 3 yıl geçti geride kısıtlı ve pek çok bilinmezli bilgi kirliliği yaratan açıklamalar kalsa da bilinen efsane pilotun yaşatılması adına ortaya konan gayret.

Tedavisi için 22 milyon sterlin harcandı

Kazadan hemen sonra yapılan tedavi Grenoble Hastanesi’nden Haziran 2014 tarihine kadar sürdü. Bu sırada harcanan rakam 10 milyon sterlin olarak açıklandı.

Lozan Üniversite Hastanesi’nde 18 ay kalan Schumacher taburcu edilerek rehabilitasyon süreci için evine alındı. Burada da yine 12 milyon sterline yakın harcama yapıldı.

Tedavisine haftalık 350 bin TL harcanıyor

2015 Aralık ayında evinde kurulan özel bir kliniğe nakledilen pilot için burada da yaklaşık haftalık 350 bin TL harcanıyor. Bu sürede geride kalan 12 ayda tahmini 5 milyon sterlin harcandı.

Toplamda şu ana kadar 30 milyon sterline yakın harcama yapılan Schumacher’in avukatı Felix Damm, efsanevi Alman sürücünün yürüyemediğini belirtti.

Sızan haberlere göre yakınlarını tanıdığı ama hareket edemeyerek çok kilo kaybı yaşadığı belirtilen efsane pilotun vücut ağırlığını yüzde 25’lik bölümünü yitirdiği ve 45 kiloya indiği vurgulanıyor.

Oğlu Formula 4’te

Schumi’nin yolundan giden 17 yaşındaki oğlu Mick Schumacher, Formula 4’de babasını gururlandırmayı amaçladığını söylerken, kızı 19 yaşındaki Gina Maria Ağustos’ta İsviçre’deki bir at etkinliğinde zafere uzandı.

Sağlık giderleri ile maddi anlamda sıkıntı yaşandığı iddaları ise ailenin ve efsanevi pilotun sözcüsü Sabine Kehm tarafından yalanlanıyor. Aileye yakın çevreler ise bazı değerli mülklerin elden çıkartılmaya başlantığını söyledi.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...