Öğrenci Yurdunda Facia!

Share

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11’i kız öğrenci ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Başbakan Yardımcısı Kaynak, “İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı…” derken, NTV yayınına bağlanan Adana Belediye Başkanı “Yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor” ifadelerini kullandı. Sabah saatlerinde de RTÜK’ten yayın yasağı geldi.

Adana’nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 19.30’da yangın çıktı.

Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu.

Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi. Yurtta ortaöğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı öğrenildi.
Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangının tamamen söndürüldüğünü belirtti.

12 KİŞİNİN KİMLİKLERİNİN TESPİTİ İÇİN AİLELERİNDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Yangında hayatını kaybeden 12 kişinin aileleri, cenazelerin bulunduğu Adana Adli Tıp Kurumu’na geldi. Yaşamını yitirenlerin kimlik tespiti için ailelerden kan örneği alındı. Aileler daha sonra Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldı. Cenazeler ise işlemlerin ardından merkez Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlık morguna götürüldü.

‘YANGIN MERDİVENİNİN KİLİTLİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR’

NTV yayınına bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveni, çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış. Çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış. Soruşturma açılacak, zafiyetler ortaya çıkacak” açıklamasında bulundu.

Sözlü, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...