Flaş: Nico Rosberg Şampiyonluğun Ardından F1’den Ayrılıyor!

Share

Nico Rosberg, 2016 Formula 1 şampiyonluğunu kazanmasının ardından şok edici bir açıklamayla F1’den ayrıldığını açıkladı.

2016 Abu Dhabi’de şampiyon olarak Formula 1’deki ilk şampiyonluğunu kazanan Rosberg, çok sürpriz ve hiç beklenmedik bir kararla Formula 1’i bıraktığını açıkladı.

Bugün Viyana’daki FIA dünya şampiyonları gala töreni öncesinde konuşan Rosberg, ani bir kararla Formula 1’den ayrıldığını söyledi. Rosberg, Mercedes’le daha yeni anlaşma yenilemişti ve mevcut anlaşması 2018 sonuna kadar devam ediyordu.

Rosberg’in bu kararıyla birlikte taraflar anlaşmayı karşılıklı olarak feshetmiş oldular.

Rosberg “Şu an itibariyle Formula 1 kariyerimi sonlandırdığımı size açıklamak istiyorum.”

“Bunu açıklaması zor. 6 yaşımdan beri yarışıyorum. Çok açık bir hayalim vardı ve bu Formula 1 dünya şampiyonu olmaktı.”

“Şimdi buna ulaştım ve etrafımdaki herkesin, taraftarların, takımımın, ailemin ve arkadaşlarımın yardımıyla 25 sene boyunca bunun için her şeyi yaptım. Sonunda bu sene bunu başardım.”

“Benim için inanılmaz bir deneyimdi ve sonsuza kadar hatırlayacağım.”

“Aynı zamanda, çok çok zordu. Son 2 sene Lewis’e karşı kaybederken çok zor anlar yaşadım. Tüm bunlar benim motivasyonumu yükseltti. Bu şekilde mücadele edip edemeyeceğimi bilmiyordum bile ancak sonunda hayalimi gerçekleştirdim.” dedi.

İşte Rosberg’in Facebook üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı:

“25 yıllık yarış kariyerim boyunca yaşamak hayalim, ‘o tek şey’, Formula 1 Dünya Şampiyonu olmaktı. Tüm çalışmalar, acılar ve fedakarlıkların doğrultusunda tek hedefim buydu. Ve şimdi bunu başardığım, ‘kendi dağıma’ tırmandığım ve zirvede olduğum için her şey çok doğru hissettiriyor. Şu an hissettiğim en güçlü duygu ise, rüyamı başarmam yolunda bana yardım eden herkese karşı duyduğum minnet.

“Şunu söylemek zorundayım, bu sezon fazlasıyla zordu. Son iki yılın getirdiği hayal kırıklığının ardından her alanda kendimi zorladım. Hayal kırıklıklarım, daha önce hiç yaşamadığım bir şekilde beni motive etti. Tabi ki bu, sevdiğim insanları da etkiledi. Tüm aile olarak önceliğimiz her zaman hedefimiz oldu. Eşim Vivian’a teşekkür etmek için doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum, tüm yıl boyunca inanılmazdı. O, bu yılın büyük bir fırsat olduğunu anladı ve her yarış öncesinde benim kendime gelebilmem için gereken boşluğu yarattı. Her gece kızımıza bakarak ve işler zorlaştığında kontrolü ele alarak, şampiyonluğumuzu önceliğimiz durumuna getirdi.

“Suzuka’daki yarışı kazandığımdan beri, şampiyonluğun kaderi benin ellerimdeydi ve büyük baskı o zaman başladı. Bu süreçte eğer Dünya Şampiyonu olursam kariyerimi bitirebileceğimi düşünmeye başladım. Abu Dhabi’deki Pazar sabahı, bunun son yarışım olabileceğini biliyordum ve yarış başlayınca tüm hislerimi bir kenara bıraktım. Son anına kadar bunun tadını çıkarmak istiyordum çünkü bunun son yarışım olabileceğini biliyordum. Ve ışıklar söndükten sonra hayatımın en yoğun 55 turunu yaşadım. Pazartesi sabahı emeklilik kararımı verdiğimde ilk haber verdiğim insanlar Vivian ve Grorg (Nolte, Nico’nun menajerlik takımından) oldu. Sonrasında ise Toto ile konuştum.

“Bu kararın en zor yanı ise, yarış dünyasındaki ailemi zor bir duruma sokuyor olmam. Ancak Toto durumu ve bu işte kararlı olduğumu anladı ve beni teselli etti. Yarış kariyerimdeki en büyük başarım her zaman ‘Gümüş Oklar’ takımındaki inanılmaz insanlar ile birlikte şampiyonluk kazanmış olmak olacak.

“Ve şu andan itibaren anı yaşamak için buradayım. Gelecek birkaç hafta boyunca bunun tadını çıkartacağım, sezonu değerlendireceğim ve karşıma çıkan deneyimlerin keyfini çıkaracağım. Sonrasında ise hayatımın bir sonraki virajını dönerek, gelecekte beni neler beklediğini göreceğim.”

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...