Sergi Sırasında Canlanan Eserler

Share

Skullmapping’in hazırladığı dinamik projeksiyon yansıtma çalışmasında tuval üzerindeki figürler canlanarak bir hikaye anlatmaya başlıyor.

Projeksiyon yansıtma, sanal gerçeklik ve hologram çalışmaları yapan Belçika merkezli sanatçı kolektifi Skullmapping, Gallery Invasion çalışmasıyla bir sergideki eserleri canlandırdı. Bir tuvalin üzerindeki insan figürü ve diğerinin üzerindeki kendi halindeki maymun figürü bir anda canlanarak tüm galeriyi ele geçiriyor. Ve ziyaretçilere eserleri izlemenin ötesinde bir deneyim sunuyor.

Yemek masasındaki minyatür bir şefi işleyen Le Petit Chef çalışmalarıyla tanıdığımız Skullmapping, bu çalışmasında da dinamik projeksiyon yansıtma tekniğini kullanıyor.

Projeksiyon cihazının önüne yerleştiren hareketli aynalar sayesinde dinamik yansıtma yapabilen ekip ziyaretçilere her gün karşılaşmadıkları bir teknolojiyi deneyimleme şansı sundu.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...