Düğününüz İçin En Doğru Buketi Seçin!

Share

Şimdilerde gelin adayları saçtı, makyajdı, elbiseydi derken düğünün temasıyla uyumlu doğru çiçekleri bulmaya da takmış durumdalar, biliyoruz. Seçilen görünüme ve düğünün yapılacağı atmosfere uyacak doğru çiçekleri bulmaksa sanıldığı kadar kolay değil. Ama bizim tavsiyelerimizle, en doğru seçime hızlıca ulaşmanız mümkün:

Onlarca çiçeği bir araya getirmek abartı durabilir. Çiçeklerin tasarımına heyecanla odaklanmışken sizin gözünüze batmasa da, orman gibi bir buket ve süslemelerden yıllar sonra pişmanlık duymanız muhtemel.

Hollywood yıldızları şu çiçekleri tercih etti veya en yakın arkadaşınız böyle bir buket yaptı diye sizin de aynılarını yapmanız gerekmiyor. Aksine, size özel bir seçiminiz olmalı! En özel gününüzde gelin buketiniz ve düğün alanınızdaki çiçekler de sadece ve sadece sizi yansıtmalı. Diyelim, Meg Ryan’ın ‘Mesajınız Var’ filmindeki karakteri gibi, sizin de en sevdiğiniz çiçek papatya. O zaman ondan asla vazgeçmemelisiniz.

Konu çiçekler olunca, mevsimler çok önemli tabii. Bu yüzden buket tasarımınızda mevsim çiçeklerini kullanmanız tabii ki daha mantıklı. Bunu ayarlamak içinse düğün tarihinizi en sevdiğiniz çiçeğin mevsimine alabilirsiniz. Unutmadan; seçtiğiniz çiçeklerin hava durumuna göre dayanıklılığını da atlamamanız gerek. Mesela çiçek olarak leylaklarla devam ettiyseniz, çok sıcakta hemen solacaklardır.

Gelin buketinizin altındaki kumaşın çok görünmeyeceğini düşünüyorsanız, bir kez daha düşünmenizi rica ediyoruz. Çoğunlukla atlanan bu detay uyumsuz bir görünüm yaratmasın diye, burada ve masalarda kullanılacak kumaş aynı kullanılmalı. Şunu da unutmamakta fayda var: Bu detay çiçeklerle yarışmamalı, onları öne çıkarmalı.

Şimdiye kadar farkına vardığınız gibi, düğün yapmak zor iş. Onun her alanını hayallerinizdeki gibi yapmaksa daha zor. Neyse ki bir düğünü öne çıkaran ve o gün gelinliğinize iltifat edecek çiçek konusunu şimdiden hallettik!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...